anunturi auto, masini second hand
anunturi masini second hand
anunturi masini
7 ani garanţie pentru noua Kia Sportage, dar nu pentru România şi Bulgaria
marţi, 30 noiembrie 1999
Pentru SUV-ul compact Sportage, fabricat la Zilina (Slovacia), Kia oferă o garanţie unică in Europa: 7 ani sau 150000 kilometri, similară celei oferite pentru Kia cee’d. Kia Sportage este primul SUV oferit cu o asemenea garanţie.
Jean-Charles Lievens, Senior Vice Preşedintele Kia Motors Europe a declarat: “Kia a făcut un pas important cu introducerea acestei garanţii, care confirmă încă odată clienţilor din Europa calitatea maximă a autovehiculelor construite la fabrica din Zilina şi costul scăzut al fabricării acestora.”
Mărirea garanţiei de la 3 ani la 7 ani este datorată faptului ca s-a îmbunătăţit procesul de asamblare de la Zilina şi faptului că pentru caroserie se oferă o garanţie de 10 ani. Aceasta garanţie „pentru Europa” este oferita pentru 29 de pieţe auto unde Kia Motors Europe are dealeri (25 de tari din Uniunea Europeana plus Norvegia, Suedia, Islanda si Gibraltar), excepţie de la această regulă fiind două noi ţări intrate recent un UE, România şi Bulgaria. Modelul anului 2008, pentru care se oferă 7 ani de garanţie, este puţin schimbat faţă de versiunea anterioară: o nouă grilă frontală, faruri cu tentă neagră, oglinzi laterale mai mari, jante din aluminiu noi şi o nouă gamă de culori pentru caroserie.
Încă de la lansarea sa în 2004, Kia Sportage a atras peste 100000 de clienţi şi a jucat un rol important în istoria Kia. Noua Sportage va oferi o plăcere mai mare în condus, un confort şi rafinament aparte. Tehnic vorbind, noua Kia Sportage are un nou sistem de direcţie mai direct, jante de 16 inch cu anvelope de 215/65 R16, standard, întreg sistemul de suspensii modificat pentru a îmbunătăţi manevrabilitatea, stabilitatea şi confortul pasagerilor, discuri de frână de 300 mm.
În interior, scaunele din faţă si-au mărit dimensiunile: sunt cu 40 mm mai lungi şi cu 20 mm mai late, oferind un suport lateral mai bun. Scaunele spate au fost coborâte cu 5 mm pentru a face mai mult loc în înălţime. Zgomotul produs de vânt a fost redus. Clienţii ce vor cumpăra noua Kia Sportage vor putea alege între 10 culori exterioare şi două interioare (Flesh Beige şi Saturn Black). Opt din cele 10 culori exterioare sunt noi, 2 fiind mate şi şase metalizate, asemănătoare cu cele pentru cee’d. Două din cele mai populare culori exterioare (Greyish Silver şi Smart Blue, ambele metalizate) sunt păstrate de la versiunea anterioară.
Kia Sportage este oferita in 15 variante, dar acestea pot varia de la ţară la ţară, în funcţie de cererile pieţii autohtone. Motorizările oferite sunt: 2.0 litri CRDi cuplată la o cutie manuală cu cinci trepte sau automată cu cinci trepte (cu tracţiune faţă sau 4x4), 2.0 litri DOHC (cu aceleaşi cutii de viteze şi sistem de tracţiune) şi 2.7 litri DOHC V6 cuplată la cutie de viteze automată cu patru trepte şi tracţiune 4x4.


loading image
Sursa: informatiiauto.ro
Taxa Inmatriculare